Ovaj vebsajt koristi metode prikupljanja podataka, koje su opisane u Pravilima kolačića. Da biste saznali koje vrste kolačića naš vebsajt koristi, molimo Vas da pogledate Prilog tog dokumenta. Molimo Vas da nastavite da koristite naš vebsajt ako se slažete sa upotrebom kolačića. Više..
O bolesti
Cilj ove internet stranice je da vama i vašim bliskim osobama pruži što više korisnih informacija o ovoj hematološkoj bolesti. Osmišljena je da vam pomogne da razumete informacije koje vam daju lekari i medicinsko osoblje.
Tekst je napisan na razumljiv način. U njemu se navode mogući uzroci nastanka bolesti, simptomi i postupak za dijagnostikovanje multiplog mijeloma. Saznaćete šta možete da očekujete od različitih vrsta lečenja koja su trenutno dostupna. Mnogo pažnje je posvećeno socijalnom aspektu bolesti budući da je mnogim pacijentima pažnja i podrška drugih pacijenata bila od neprocenjive pomoći.
Nadamo se da će vam ove informacije pružiti korisna objašnjenja i dopuniti uputstva i informacije koje ste dobili od svog lekara/hematologa. Obratite se medicinskom osoblju da vam na razumljiv način objasni vaše stanje i pruži informacije o metodama lečenja koja vam stoje na raspolaganju.
Lečenje
Mogućnosti lečenja multiplog mijeloma su se značajno povećale u poslednjih deset godina. Novi tretmani su postali dostupni lekarima i ponuđeni su pacijentima. To je značajno poboljšalo rezultate lečenja i unapredilo kvalitet života pacijenata sa multiplim mijelomom. Pacijenti različito reaguju na lečenje. Vaš lekar će proceniti vašu medicinsku istoriju, ciljeve lečenja i način života, pre nego što vam preporuči najbolji plan lečenja. Uzeće u obzir mnoge faktore, kao što su vaše godine i individualni profil. Ako je multipli mijelom napredovao kod vas, vaš lekar će takođe uzeti u obzir kako ste u prošlosti reagovali na lečenje multiplog mijeloma.
Mape
Mapa
Zdravstvena ustanova nije pronađena

Dodaj zdravstvenu ustanovu

Dodaj zdravstvenu ustanovu greška

*Obavezna polja

 

Priče pacijenata

Život s multiplim mijelomom: Uživajte u svakom danu - Alenova priča

Pogledajte videozapis bolesnika koji nam dijeli svoje iskustvo o tome kako se nosi s multiplim mijelomom. Saznajte kako je pronašao snagu za biti pozitivan i uživati u svakom danu.

CRO EM-19494

Teško je boriti se protiv nevidljive bolesti. Zuzanina priča - pacijentkinja sa dijagnozom MM.

Ovim putem želim da ohrabrim sve koji prolaze kroz iste teškoće i da im poručim da je nauka napredovala, tako da čak i sa ovakvim problemima možemo da se izborimo. Ujedno, novi lekovi, koji poboljšavaju kvalitet života, stalno dolaze na tržište.

Priča gospodina Petra

Priča gospodina Petra

(Češka) Posle prvog šoka, osvrnete se na protekli život i svodite račune. Prvo sam razmišljao o tome šta sam propustio i gde sam pogrešio. Ali sam onda krenuo u drugom smeru i shvatio da nisam protraćio svoj život, da sam postigao mnogo toga, pokrenuo kompaniju, zabavljao se i živeo život.

Videos