Stvarne priče

 • Život s multiplim mijelomom: Uživajte u svakom danu - Alenova priča

  Život s multiplim mijelomom: Uživajte u svakom danu - Alenova priča

  Pogledajte videozapis bolesnika koji nam dijeli svoje iskustvo o tome kako se nosi s multiplim mijelomom. Saznajte kako je pronašao snagu za biti pozitivan i uživati u svakom danu.
  Pročitajte više
 • Teško je boriti se protiv nevidljive bolesti. Zuzanina priča - pacijentkinja sa dijagnozom MM.

  Teško je boriti se protiv nevidljive bolesti. Zuzanina priča - pacijentkinja sa dijagnozom MM.

  Ovim putem želim da ohrabrim sve koji prolaze kroz iste teškoće i da im poručim da je nauka napredovala, tako da čak i sa ovakvim problemima možemo da se izborimo. Ujedno, novi lekovi, koji poboljšavaju kvalitet života, stalno dolaze na tržište.

  Pročitajte više
 • Priča gospodina Petra

  Priča gospodina Petra

  (Češka) Posle prvog šoka, osvrnete se na protekli život i svodite račune. Prvo sam razmišljao o tome šta sam propustio i gde sam pogrešio. Ali sam onda krenuo u drugom smeru i shvatio da nisam protraćio svoj život, da sam postigao mnogo toga, pokrenuo kompaniju, zabavljao se i živeo život.
  Pročitajte više
 • Priča gospodina Honze

  Priča gospodina Honze

  (Češka) Ovo iskustvo koje sam stekao uz svoju bolest, koja se na internetu smatra neizlečivom, veoma mi je dragoceno. To je, na neki način, bio poklon. Ponovo sam procenio mnoge stvari u svom životu. Mnogi prioriteti su se promenili i počeo sam da cenim odnose sa ljudima umesto stvari.
  Pročitajte više
 • Promenio sam sve

  Promenio sam sve

  (Slovačka) Aprila 2005. godine, dijagnostikovan mi je multipli mijelom – rak koji formiraju maligne plazma ćelije u koštanoj srži. Prihvatio sam bolest s tugom, ali pomirljivo.
  Pročitajte više