Ovaj vebsajt koristi metode prikupljanja podataka, koje su opisane u Pravilima kolačića. Da biste saznali koje vrste kolačića naš vebsajt koristi, molimo Vas da pogledate Prilog tog dokumenta. Molimo Vas da nastavite da koristite naš vebsajt ako se slažete sa upotrebom kolačića. Više..

AKO SE KARCINOM PROSTATE PONOVO JAVI POSLE TERAPIJE

Šta pacijenti sa karcinomom prostate treba da znaju o COVID-19

Uznapredovali karcinom prostate

Uloga porodice i negovatelja

Seksualni život

O bolesti
Rak prostate je jedan od najčešćih tipova raka kod muškaraca. Skoro svaki rak prostate predstavlja adenokarcinom (tj. rak koji počinje u ćelijama koje proizvode i izlučuju sluz i druge tečnosti). Obično rak prostate u ranoj fazi nema nikakve simptome. Rak prostate u odmakloj fazi može kod muškarca da izaziva češće mokrenje ili slabiji protok urina, ali ovi simptomi mogu da budu uzrokovani i benignim promenama prostate.
Rak prostate obično se razvija veoma sporo. Većina muškaraca koji boluju od raka prostate je starija od 65 godina i oni ne umiru od ove bolesti. Otkrivanje i lečenje raka prostate pre pojave simptoma možda i neće poboljšati zdravlje ili pomoći da duže živite. Razgovarajte sa svojim lekarom o riziku od raka prostate i da li vam je potreban preventivni pregled.
Lečenje
Muškarcima koji boluju od raka prostate na raspolaganju su brojne mogućnosti lečenja. Postoji mogućnost primene više od jednog načina lečenja. Način lečenja može da bude različit - ono što se smatra najboljim načinom za jednog pacijenta, ne mora da bude najbolje za drugog. Način lečenja koji  je najbolji za Vas zavisi od više faktora, a to su:
  • Vaša starosna dob
  • Gleason rezultat
  • Stadijum raka prostate
  • Vaši simptomi
  • Vaše opšte zdravstveno stanje
U svakom stadijumu bolesti  dostupna je nega za kontrolisanje bola i drugih simptoma, za ublažavanje neželjenih dejstava lečenja i umanjenje emocionalnih problema.
Mape
Mapa
Zdravstvena ustanova nije pronađena

Dodaj zdravstvenu ustanovu

Dodaj zdravstvenu ustanovu greška

*Obavezna polja

 

Videos